maanantai 9. heinäkuuta 2012

Varsovasta kaunakseen

hotelli/motelli regina kaunaksessa
vanha linna kaunaksessa
kaunaksen läpi virtaava joki
shoppailukatu
Aloitettiin aamusta ajelemaan kohti kaunasta, vai kaunasia, no kuitenkin, varsovan liikenne oli su aamuna ihan siedettävää, edelleen gps:n fetissinä oli ajattaa kohti UWAGA:a, eli tietyömaata, joten jonkin verran pyöritti että löydettiin oikealle tielle. Silta joka oli suljettu tilapäisesti oli myös kovasti gps:n suosiossa, joten hieman ylimääräistä liikenneympyrä rundaa aiheutti myös se.

Aamusella sää vaikutti aika viileältä, mutta äkkiä se nousi takaisin tuttuun kolmeenkymppiin, ja autossa taas tarkeni. Liettuan puolella lämmöt laski jo hieman joten liikuttiin jo inhimillisessä alle kolmessakympissä.

Saavuttiin kaunasiin iltapäivällä, ja perille regina hotelliin kaunaksen liepeille, ajamisesta väsyneenä ajateltiin ottaa safkat vaan hotellin raflasta, mutta eipä mennytkään niin kun hotellin rafla oli kiinni. Noh lähintä kauppaa metsästämään, ja noin kilsan päästä löytyi paikallinen siwankorvike maxima, josta napattiin evästä, takaisin hotellille ja unta palleroon.

Seuraavana aamuna iskeydyttiin sitten kaunasin vanhaan kaupunkiin, matkaa hotellilta olikin ehkä arvioitua enemmän, ja vähän neukkulainen hotellin lähiömiljöö aiheutti vilunväristyksiä, mutta kaupunkiin päästyämme miljöö parani ja turisti urpoilu saattoi alkaa todenteolla.

Käytiin tsekkaamassa kaunaksen linna, ja läheinen puistoalue, joka muistuttaa vähän kuopion vänäriä. Kaupugin läpi virtaa suuri joki, joten hieman vesistöä kaupunkikuvaan kuuluu. Tästä suunnattiin vanhan kaupungin ostoskadulle, jossa kirsillä oli missio löytää uudet släbärit, noin 4 tuhatta kauppaa myöhemmin ne jopa löytyivät.

Shoppailusta väsyneenä suksittiin pizza jazziin syömään maukkaat pizzat kyyditettynä paikallisella swyturio oluella. Erityisen maukasta on unfiltered versio tuosta lajista, slurp.

Päätettiin käppäillä takaisin hotellille, vaikka matkaa jonkin verran onkin, takaisintulomatkalla maximasta iltapalaa, ja huoneeseen relaksoitumaan.

Huomen aamunna jatketaan matkaa viroon pärnuun, joten päivän km saldoa kertyy taas noin reilut 400km.

Kaunas on tosi mukava paikka, ja kuten monesta muustakin kaupungista tällä reissulla, niin tästäkin jäi se fiilis että helposti voisi tulla uudelleen käymään. Liettua on hyvä paikka syödä ja juoda ravintoloissa kun hintataso on varsin siedettävä suomeen verrattuna, ravintolalasku on yleensä reippaan illallisen jälkeen noin 1/3 suomen hinnoista, toki kalliitakin ravintoloita lienee täällä olemassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti