torstai 12. heinäkuuta 2012

Pärnusta tallinnaan

frisbeetä nakkelemassa tallinnassa, bongaa kuvasta UFO
tallinnan vanhaa kaupunkia
joku kirkko tallinnassa
perinteistä tallinnalaista olutta, eli hollannissa pantua mukajapanilaista iki-kaljaa
linnantorni vanhassa kaupungissa
sarjassamme ilmeikkäät talot, huutaja
patrick oli hyvä reittipiste matkalla hotellille, tiesi olevansa oikealla kadulla
sushibaar silk, makoisaa ruokaa
köyhät kyykkyyn, ylös, kyykkyyn, ylös
Aamupäivä otettiin lokoisasti ja vedettiin lonkkaa villa eedenissä, kun päivän siirtymä oli vain vajaa 200 km tallinnaan. Matka meni ongelmitta ja saavuttiin tallinnan vanhaankaupunkiin vabriku hostelliin juuri ajoissa.Pieniä tykytyksiä aiheutti taas tallinnan suhailu, kadut on vähintääkin sekavia, onneks kuitenkin muut kuskit on täällä jo vähemmän raivopäitä.

Vabriku hostel sijaitsee juuri vanhan kaupungin liepeillä, ja parkkipaikka oli seiffisti aidan takana, paikka muutenki tosi siisti.

Asetuttiin aloilleen ja lähettiin tutkimaan satamaa ja vanhaa kaupunkia, nakeltiin ultimate lättyä puistossa, ja mentiin syömää silk sushi baariin ramenia ja pad thaita, eli perinneruokaa virolaiseen tapaan taas, haha.

Tutkittiin vielä lisää turistirysiä, ja sitten suorittiin markettiin, ja siitä takas hotelliin suoristamaan hokit. Akkujen latuun jälkeen suksittiin parille bisselle vielä vanhaan kaupunkiin jonka jälkeen yöpuulle. Onpas jo kotoisaa kun näkyy hotellihuoneen teeveestä tv1 ja tv2 niin voidaan yytsiä hyasinttiä teeveessä.

Seuraavana aamuna sitten tutkimaan lisää vanhan kaupungin ihmeitä, tai turistilaumojen välissä surffailua siis. Aamu aloitettiin paikallisen baaagelsipuodin yyberillä kahvikupposella ja pullalla. Pulla-hiilarien hysteriassa lähdettiin katsomaan taidetta johonkin ihme museoon, aika hämärää settiä arkkitehtuurista ryijyihin ja vanhoihin radioihin sieltä löytyi, ei kuitenkaan ehkä meidän kupponen teetä.

Paljon on nähtävää ja ravintoita yms. enemmän kun mitä kerkeis eläessään kaluta läpi. Jonkin verran tuo turistimassan paksuus ärsyttää esim verrattuna pärnuun tai liettuaan, mutta ihan kiva paikka kuitenkin.

Tietenkin myös shoppailtiin kieli vyön alla, ja tällä kertaa jopa itsekkin löysin jotain kuoseja ylleni. Järkyttävät sadekuurot pakottivat ostamaan vielä toisen sontsan, kun ei kaikkien ostosten kera yhden alle sovittu. Syömään päätettiin mennä von krahli aed:hin, rataskaevu 8, joka on kovasti suitsutettu tripadvisor.com:issa, ja paikka olikin tosi siisti, palvelu hyvää, hinnat ok, ja ruokakin ihan hyvää.

Huomenna sitten aamuaikaselta lauttajonoon töröttämään että päästään xprs:n kyytiin, ja takaisin suomeen. Kaiken kaikkiaan mainio reissu, kelit suosi lähes loppuun asti, nyt vasta tallinnassa sataa. Hintojen puolesta kannattaisi pysytella visusti liettuassa tai puolassa, eikä latviakaan kovin kallis maa ole, rahaa alkoi palaa kun viroon tultiin, varsinkin tallinnaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti