maanantai 22. heinäkuuta 2013

Korppoosta houtskariin

parkkipaikkana toimi jättimäinen kallio korppoon faffaksen mökin pihassa
faffaksen lampi, ei merivettä
korppoon näkötorni ( en muista kylän nimeä )
tornissa tuuli reippaasti, ei meinannu saaha focusta kiikaroihin
saaristokeskuksessa äksöniä pullan muodossa
lautalle houtskäriin
houtskärissä grill skagenissa
perille ajoissa em-openia kattomaan hyppeis värdhusiin, mainio paikka muuten!
lintutornissa pyörälenkillä tajuttoman kova tuuli oli.
näkymät tästä lintutornista oli reissun parhaita
Korppoon faffaksesta lähdettiin suht. Aamusella tutkimaan korppoon mestoja ja päädyttiin johonkin ilmatieteenlaitoksen sääasemalle / näkötornille johon piti tosin pari euroo maksaa että pääs kiipeemään, mutta saipa rähmäset kiikarit sitä maksua vastaan, no eipä niillä olis nähny muutenkaan kun tuuli noin parsekin verran nanosekuntissa, mutta sentään utön majakka onnistuttiin bongaamaan..

No jatkettiin kohti seuraavaa lauttaa joka veisi meidät kohti houtskaria. Lauttajonoon saavuttiin hätäpäissään tuntia liian aikaisin joten aavistuksen meni jonotteluks, mutta mitäpä tuo haittaa, kun ei kiird ollu mihinkään. Tuulee edelleen aivan hulluna, 10-14 metriä sekunnissa, mutta lauttakyyteihin tuuli ei jotenkin silti vaikuta, ilmeisesti sen jerran jämäkkää tekoa on nuo lotjat että ei minkäänlaista efektiä tuo ns. Kova tuuli tee. Muutenkin ihme juttu täällä saaristossa että kovin isoa aallokkoa ei missään esiinny vaikka tuuleekin aivan riittävästi, saaret vissiin särkee aallot ennen kuin kerkeävät kasvaa.

Houtskärissä suunnattiin heti kohti grill skagenia josta tiesin että saa loistavaa sapuskaa, pasin kanssa ähistiin täällä jo viimeks naamat majoneesissa.

Ruuan sisäistämisen jälkeen ajeltiin kohti hyppeis värdhusia joka olisi oleva seuraava yöpaikka. Hyppeis on pikkuruinen kylä houtskärin länsipuolella, varsin hieno paikka. Hotelliin saavuttiin ja sopivasti alkoi töllöstä frisbeegolfin em kisojen kooste. Illalliselle hotellin baariin missä olikin oikein hyvät sapuskat, siikaa syötiin oilein urakalla, hintakin oli laatuun nähden hyvä.

Ruokailun jälkeen napattiin kispat fabion takaluukusta ja ajeltiin kohti läheistä tirppainyytsintätornia, josta olikin varsin mukavat maisemat, ja ilimatteeks, joka aina savolaisen sielua lämmittää.

Illaksi oli saunavaraus jotenka sinne illalla, ja saunan päälle pari tsiideriä terangilla, toimii. Paikka oli varsin hieno ja hintaan nähden myös edullinen.

Lähetetty Windows Phonesta

3 kommenttia:

  1. Tuo Korppoon torni on muuten nimeltään Fallos. Tipahti yhdellä kovalla sateella Esterin viallisesta takapuolesta.

    VastaaPoista
  2. Onhan tuo aavistuksen falloksinen, fallinen, tä!, tai ainaki sinnepäin, ihan hyvät maisemat silti.

    VastaaPoista
  3. On kyllä upeita maisemia, varmaan vähän erilaista kun savossa tai keski-suomessa...

    VastaaPoista