maanantai 22. heinäkuuta 2013

Rengastiellä kotilolla

pargasin mökki camping sollidenissa, mukava kalliopaikka josta merinäköalat
salakuvaajan otoksia
seilin lautalla nauvosta
östern jätti meidät seiliin ihan kaksin (jos aboriginaaleja ei lasketa)
vanhoja sairaalan tiloja, nykyinen merentutkimuslaitos
kyrkan, kiinni tietenkin
kirkon takana hautuumaa, haudat tosi vanhoja osa, jostain 1700 luvun loppupuolelta
nauvon satamaa
vanha ransitti nauvon antiikkikirppiksen pihalla
nauvon satamaa
Lähdettiin rengastien kiertoon autoporukoissa, tällä kertaa myös matkakumppani oli parrattomampi. Reitti kuten viimeksikin pasin kanssa myötaääpäivään, eli Parainen, nauvo , korppoo, houtskäri, iniö, kustavi.

Poikkeus viime reissuun nyt jäisi Ahvenanmaa väliin joten aikaa tutkia rengastien ympäristöä tarkemmin. Aikaa oli reissuun varattu tällä kertaa viikonloppu plus ma - ke alkuviikosta jotenka ihan ruhtinaallisesti tätä saariston laajuutta ajatellen.

Matkaan lähdettiin kohti Paraisten camping sollidenia mikä on ihan on paikka tämmöiseen perusyöpymiseen ilman krumeluureja. Perillä oltiin joskus kymmenen jälkeen joten melko pian jouti unille. Peura kävi ikkunan takana illalla moikkaamassa, mutta lähtö parhaakseen poistua paikalta sukkelaan ilman että edes kunnon kuvaa kerkesimme saada.

Aamulla heti aikaseen suksittiin kohti nauvon satamaa josta paatti östern veisi meidät selilin saarelle. Perille päästiin ja melko omassa rauhassa saatiin saarta tutkia kun vene teki stopin vain meidän takia seiliin, muut jatkoivat hankaan joka siis on ikäänkuin oikoreitti rengastielle, tai pieni rengastie , joten tungoksesta ei tarvittu kärsiä.

Saarella on ollut aikanaan spitaalisten huulenheittojengiä, jonka jälkeen mielisairaita, ja nyt vaan turisteja, sekä muutamia aboriginaaleja. Turun yliopiston merenhutkimuslaitos majailee tuossa vanhassa mielisairaalassa, joka oli tosin nyt kiinni. Kävi ilmi että avoimien ovien päivä oli ollut eilen...tietenkin... Ihan hieno paikka kuitenkin, kyrkakiin oli ihan hieno ja hautuumaa synkkä ja kesäkioskin puusee hieno.

Seilistä mentiin nauvon satamaan oluselle ja yytsimään rantakojuja josta ois saanu Marco polo merkkiset släbärit satasella, mutta jätin väliin.

Kaupoilla käytiin ja antiikkikirpputorilla, ja sitten biffeen hampparit imailemaan, maukasta oli.

Yöpaikkaa kohti lähdettiin korppooseen faffakseen, vuokrattiin oikein mukava mökki 50 euroo oli vähintäänkin sopuhinta, ja paikka oikein siisti ja mukava. Huomenna sitten kohti houtskäriä.

Lähetetty Windows Phonesta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti