lauantai 20. lokakuuta 2012

Motoilua teiden ympäristössä

suzuki gladius svf650
pilvet alhaalla teiden kupeessa
lämmittelytuokio
rukkasten lämmitin
välillä tuli vettä melko runsaasti
Vuokrasin suikan gladiuksen yhdeksi päiväksi joka on vähän kuin vanhan SV650:n korvaaja, eli twini 650, nakupyörä.

Keli vaikutti aavistuksen sateiselta, mutta läksin silti, kun aika lomalta alkoi jo loppua kesken. Mopon vuokra oli 75 euroo päivä,plus kolme euroo hanskoista. Halvempiakin vuokraamoita olisi ehkä ollut saatavilla, mutta valitsin isomman, jolla oli vuokrata myös varusteita, ja ehkä myös luotettavamman oloinen, jotta ei kustaisi silmään.

Lähdin ajelemaan länteen pyrkien välttämään isoimpia teitä, ilman navigaattoria onnistuin siinä kohtuullisesti, muutaman kerran harhaan ajelin kuitenkin.

Tiet täällä on lienee parhaita mitä olen katupyörällä ajanut, mutkaa on mutkan perään, ja pinnoite ihan kohtuuhyväkuntoista. Tie TF-28 granadilla de abonasta guimariin on lähes jopa pakko jokaisen motoristin ajaa jos tänne eksyy. Jos täällä asustaisi, niin olisipa perusteltua hommata täällä nakupyörä tai ihan kyykky, sen verran on makeita mutkateitä täällä tarjolla, ja ratsiat ehkä aika harvinaisia vuoristoteillä. Gladius on tosi makea pyörä mennä naitä kippuroita, 3 vaihe on oikeastaan ainut vaihde mitä tarvii, menee vajaasta 40stä satkun paremmalle puolelle, joten ajaminen on vaivatonta kun ei tartte jatkuvaan pykältää.

Contour roam oli mukana messissä, mutta tavoilleen uskollisena ei toiminut kun tarve olisi ollut. Mikä lie tällä kertaa, akku oli ladattu ennen lähtöä ja kortilla olisi pitäny olla tilaa. No luulin kortin olleen täynnä, ja varakortti ei tietenkään sattunut mukaan, joten eikun metsästämään microSD korttia näistä vuoristokylistä. Ei ihan helpoksi osoittautunut, mutta kuinkas ollakkaan 4 kaupasta löysin 4gig kortin 12 euroa, kortti vaihtoon, ja ei toimi vieläkään, olkoon paska sitten epäkunnossa, kuvataan sitten kännykameralla.

Lounasbreikki oli san miguelin kylässä, croisantti ja kahvi ja jälkiruuaks hodari, nam, 3,9 euroo, sopuhinta.

Lopulta ajattelin surauttaa vielä teiden kautta cruziin takaisin, joka osoittautui virheeksi. Vettä alkoi sataa ns. Esterinperse metodilla, eli saavista kaatamalla. Lämmöt huipun kupeessa laskee ehkä noin 10 celssiuksen tuntumaan, ja vesi huuhtoo vuorelta tielle hiekkaa ja neulasia, tämä yhdistettynä jumalattoman jyrkkiin mäkiin ja vuotaviin goretex kalvoihin ja yleiseen epämukavuuteen aiheutti pari jännää hetkeä. Myös vuokraamosta valitsemani nahkarukkaset osoittautui tässä kohtaa vääräks valimmaks, kun kastuivat niin kylmä tuli, välillä piti pysähdellä lämmittelemään rukkasia pakoputkessa.

Mutta alas selvittiin, ja pyörän tankkailin ja palautin, vuokraamon muija naureskeli että sataa, mutta totes että kun oot suomesta niin varmaan tottunut tähän keliin, totesin että joo ehkä 90% ajasta suomessa sataa. Kilsoja kertyi jotain noin 250 km, ja aikaa meni koko päivä, keskinopeus jää näillä mutkateillä melko alhaiseksi.

Vesisade ja vuotava takin goretex kalvo aiheutti myös yllätyksen jonka huomasin vasta hotellille palattuani, että myös tasku joka sisälsi puhelimen ui vedessä, puhelin toimi vielä vähän aikaa, mutta sitten sammahti. Arvelin että uskollisen E71:sen taru olisi nyt tullut loppuun, mutta laitteen purku, ja parikymmenen minuutin hiustenkuivaajalla puhaltelu herätti luurin taas eloon, ja näyttäisi taas pelittävän normaalisti.

Editoitu 16.01.2017, onhanse niin että jos haluat lomakuvistasi tai videoistasi editoitavan jonkun koosteen niin lähetä vaan ne minulle, takaan että neljän vuoden sisällä napsahtaa lopputuote ulos.

https://www.youtube.com/watch?v=msaqIQme0I0

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti