lauantai 20. lokakuuta 2012

Lähtöpäivä ja mascan retki

tie tenoon melko sykkyräinen, elokuvaporukka käännytti takas
reitillä mascaan
harvinainen kattus hibernatus
mascan kylän kahviossa
kirkko 
näkymä kylään rinteeltä
Lähtöpäivänä olikin vielä aikaa ja keliä, kun lento lähtee vasta 22.30 ja aurinko porotti taas täpöllä parin sateisemman päivän jälkeen.

Luovutettiin apartmenttos ja survottiin laukut kangooseen ja ajeltiin kohti tenoa, tai punta del tenoa, joka on siis periaatteessa teneriffan läntisin kärki. Tie on tuonne melko hurja, suljettu sateella ja tuulisella säällä, kun rinteiltä tippuu kamaa niskaan. Nyt ei päästy tenon kärkeem asti, kun paikalla kuvattiin ilmeisesti jotain elokuvan takaa-ajokohtausta tuolla samaisella tiellä, ja siksipä meidät käännytettiin takaisin pari kilsaa ennen tenon kärkeä. No luultavasti tuon tenon suurin anti turistille onkin juuri tuo tie sinne. Tästä suunnattiin kohti syrjäistä mascan vuoristokylää. Matkalla pällisteltiin ohimennessä muita kyliä ja kaupunkeja. Tie mascaan on melko mutkainen ja kapea, sekä vuorenrinne tai rotko kokoajan kaiteen takana, miellyttävää vaihtelua siis suomen suorille ja tylsille teille. Esim tuolla mascan tiellä voisi olla melko hankalaa nukahtaa rattiin.

Masca oli hieno paikka, vuorenrinteet molemmin puolin, eikä kauhean turistinen kylä. Jatkettiin puerto del santiagoon lounaalle, melko raskaasti brittituristien kansoittamassa paikassa, ruoka oli silti maittavaa.

Nokka kohti kenttää ja matkalla vielä äimisteltiin adejen kylä ja las americas, ja tämän jälkeen surautettiin kentälle, jolloin alkaakin matka takasin suomeen jossa kentän sääennusteen mukaan sataa ja on +8celssiusta lämmintä...hajottaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti