lauantai 20. lokakuuta 2012

Hidalgon punta eli punta del hidalgo

näkymät reitin alkupäästä hidalgon kylästä
reitti paikoin melko liukas aikaisempien rankkasateiden takia
innokas hikeäjä, eli haikkaaja
reitti risteyksessä, päätettiin kääntyä takaisin että keritään ennen pimeää
orotavan botanical jardiin, eli kasvistieteellinen puutarha
Tänään ohjelmassa oli lähteä vaeltelemaan kävelyreittejä hidalgon punta-kylän liepeille, luvassa oli vuoreen kaiverrettuja vesi-kuljetus-kävely hässäköitä. Noh, unohdettiin tuo vaellusreitin kuvaileva kirjanen hotellille, joten eikun etsimään kaupoista vaelluskarttoja. Niin siis täällähän ei myydä karttoja juuri missään, koska paikallisethan varmaan tietää missä mikin tie menee, niin miks myydä karttoja? Karttoja saattaa löytää joskus jostain random paikasta kuten uimalasta, mutta ei esim. Huoltoasemalta. Eli jatkossa ostaisin kartat tänne joko suomesta tai netistä. Turismikarttojahan saa joka puljusta, mutta niillä ei tee mitään.

No karttoja ei löytynyt parista ekasta kaupasta, joten luovutettiin sen suhteen. Polun alkupäässä oli säkällä turisti-info, no sieltä karttoja sai, mutta ihan paskoja taas. Lähettiin arpomaan 3 eri huonon kartan reittiä, ja osittain ulkomuistista. Tietenkin väärään suuntaan päädyttiin, ehkä 2-3km myöhemmin päädyttiin el morron huipulle, nousua oli melko paljon ja eilisen sateet oli tehneet rinteet pirun liukkaiksi. Näkymät morron huipulta oli makeet silti. Lähettiin samaa reittiä takaisin koska tämä reitti olisi meidän tahdilla oltu kävelty ehkä just ennen pimeää, liian hooceeta.

Palatessa takasin keksittiin tuo reitti mitä oli tarkoitus kulkea, mutta se olikin umpeenkasvaneen näköinen, ja liukastelun riski olisi ollut liikaa, varsinkin kun vettäkin meinaili ropsautella vähän väliä.

Takaisin hotellille ajeltiin vältellen pääteitä, joten pieniä kyliä nähtiin runsaasti matkan varrella.

Hikeilyn eli haikkailun jälkeen pizzalle ravintola europaan, maukkaat pitsat ja mahoutakin oli saatavilla. Ruoka ja oluttankkauksen jälkeen olikin taas intoa turistella, eli mentiin kasvitieteelliseen puutarhaan, orotavassa, tai no puerto de la cruzissa se oikeastaan jo oli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti